Zonsondergang Bergen aan Zee

Tulpenvelden nabij Bergen aan Zee

Skaten in de duinen bij Bergen aan Zee

Fietsen door de duinen van Bergen aan Zee


Strandwandeling in Bergen aan Zee

Omgeving en activiteiten

Zowel voor zonaanbidders, liefhebbers van de natuur of juist diegene die houdt van rust,...Bergen aan Zee heeft dat alles te bieden.

Bergen aan Zee
...vakantie direct aan zee

Bergen aan Zee ligt in een uniek duingebied waar prachtige fiets- en wandelroutes zijn uitgezet. Kaarten waarop deze routes zijn aangegeven stellen wij tot uw beschikking. Toegangskaarten tot het duingebied worden u gratis aangeboden.

Indien u uw eigen fiets meeneemt kunt u die achter het huis stallen. In het Parnassiapark liggen een midgetgolfbaan en enkele tennisbanen. Onze Gasten mogen van deze faciliteiten gebruik maken.

Ook is er een speeltuin, een dierenparkje en een zee-aquarium. Daarnaast zijn er restaurants aan het strand, is er een overdekt zwembad, kunt u paardrijden, vissen, golfen, kanovaren en zijn er vele andere soorten vertier.

Ook de ruimere omgeving van Bergen aan Zee is zeer interessant. In het voorjaar zijn er de kleurige bloembollenvelden. Historische steden als Alkmaar, Amsterdam, Enkhuizen en Hoorn zijn niet ver weg. Ook het Noordhollandse polderlandschap is zeer bezienswaardig.

Alkmaar
een interessante oude stad

De stad Alkmaar, met haar beroemde kaasmarkt op vrijdag (april tot en met september), heeft meer te bieden; wat denkt u van een wandeling langs de stadssingels, over de oude vestingwallen, of een bezoek aan de vijfde winkelstad van Nederland?

Op cultureel gebied is een bezoek aan het
Stedelijk Museum of aan de Grote of Sint Laurens Kerk het vermelden waard. Ook een bezoek aan het Kaasmuseum, of het Biermuseum, Alkmaars laatste stadsbrouwerij is zeker de moeite waard.